Limon Tour
World Guide
DriveZona
Tranzito
یکشنبه, 02 دی 1403
ثبت نام
صفحه اصلی  >  سینمای جهان  >  تحلیـــل فیلـــم سینمای جهان  >  Cwa.24- تحليل و بررسي فيلـــــــم شبکه اجتماعی (Social Network)

تحلیل و بررسی سینمای جهان

Cwa.24- تحليل و بررسي فيلـــــــم شبکه اجتماعی (Social Network)

 

  نام فیلم: شبکه اجتماعی  
   
  اطلاعات فیلم  
 
تهيه كنندگان : نیک واترز
كارگردان: دیوید فینچر
نويسندگان: آرون سورکین

فیلم برداری: جف کورننوس
بازیگردان: لارای میفیلد
طراح صحنه و لباس: جککولین وست
کارگردان هنری: کورت بیچ – روبین پایبا موزيك متن : ترنت رزنورتدوين : کرک باکثتر ,انگوس وال
 
  بازیگران  
  جس ایزنبرگ: مارک زوکربرگ
رونی مارا: اریکا آلبرایت
برایان بارتر : بیلی اولسن
جوزف مازلو: جاستین ماسکویتز
اندرو گارفیلد: ادواردو ساورین
جاستین تیمبرلیک : شون پارکر
ارمیه هامر: تایلر و کامرون وینکلواس
مکس مینگلا : دیویا نارندرا
 
  اطلاعات دیگر  
 
ژانر : درام. تاریخی و بیوگرافی
تاريخ نمايش : 1 اکتبر 2010
درجه نمایش PG-13
زمان : 120 دقیقه
شرکت تولید کننده: کلمبیا پیکچرز
محصول ایالات متحده
بودجه کلی فیلم : 40 میلیون دلار
فروش کلی در آمریکا : 96 میلیون دلار
Imdb :امتیاز 8.2 از مجموع 82 هزار رای
 
  افتخاران و جوایز  
 
نامزد 8 جایزه اسکار در سال 2010
برنده اسکار بهترین تدوین سال 2010
برنده جایزه اسکار بهترین آهنگ فیلم 2010
برنده جایزه اسکار بهترین فیلم نامه اقتباسی سال 2010

برنده 4 جایزه از گلدن گلاب 2011
بهترین فیلم و بهترین کارگردانی . بهترین فیلم نامه و بهترین موسیقی متن
نامزد جوایز بافتا در 6 بخش مختلف
برنده جوایز منتقدین هاللیود
برنده 49 جایزه مختلف در جشنواره ها و 55 نامزدی
 
  تحلیل و بررسی از سروش ممدوحی  

 

  این تحلیل تحت کپی رایت سایت سینماسنتر منتشر شده است لذا هر گونه کپی از این نوشته بدون مجوز نویسنده و سایت سینماسنتر CinemaCenter.ir نقض آشکار قوانین کپی رایت محسوب میگردد.  
   
  تحلیل فیلم شبکه اجتماعی  
 

در مورد شخصیت های اصلی فیلم و سایت های معرفی شده در طول فیلم
مارک زاکربرگ: مارک زاکربرگ (Mark Elliot Zuckerberg) (متولد ۱۴ مه ۱۹۸۴) مؤسس اصلی و برنامه نویس شبکه اجتماعی فیس‌بوک در آمریکا است. او به عنوان یک دانشجوی دانشگاه هاروارد با کمک دانشجویان علوم کامپیوتر به خصوص پشتوانۀ «ادواردو ساورین»، «داستین موسکویتز» و «کریس هاگز» اقدام به تأسیس این سایت کرد. او اکنون به عنوان مدیر اجرایی در فیس‌بوک فعالیت می‌کند. در سال ۲۰۰۸، مجله فوربس او را جوانترین میلیاردر که ثروتش را شخصاً کسب کرده معرفی کرد و ثروت او را ۱٬۵ میلیارد دلار تخمین زده است. هم اکنون وب سایت فوربس، دارایی های وی را ۶،۹ میلیار دلار اعلام کرده است. او در سال 2010 به عنوان مرد سال مجله تایم برگزیده شد.

6 حقیقت در مورد مارک زاکربرگ
سلطان روابط عمومی در زندگی خود بسیار خصوصی است
 .

زاکربرگ می گوید که هدف اصلی فیس بوک برداشتن حصارها و تبدیل کردن جهان به دنیایی آزادتر و صادقانه تر است. ولی او نکات بسیار کوچکی از زندگی خود را روی فیس بوک علنی کرده است. به نوشته مجله نیویورکر به نظر می رسد که خالق بزرگترین شبکه اجتماعی خود فردی بسیار خجول و خصوصی است.

علائق وی بسیار عجیب به نظر می رسند
 .
موارد علائق و سرگرمی هایی که زاکر برگ در صفحه فیس بوک خود فهرست کرده است اگر عجیب نباشد حداقل می توان گفت که سوال برانگیز هستند. در فهرست علائق وی این عناوین را مشاهده می کنیم: «ساختن، خراب کردن، چرخه اطلاعات، انقلاب، فضای باز، حداقل گرایی». خوانندگان مورد علاقه وی «دفت پانک» و «لیدی گاگا» هستند.

علاقه به تمدن باستان و کشش سلاطینی
 
مارک زاکربرگ بزرگ شده نیویورک است و از دوران دبیرستان به زبان لاتین و تمدن باستان علاقمند شد. پس از دو سال تحصیل در هاروارد، دانشگاه را به خاطر پیشبرد پروژه فیس بوک رها کرد. او به خاطر علاقه اش به ادبیات عهد باستان شهرت داشت و اولین بازی های کامپیوتری که طراحی کرد بر اساس فضا و شخصیتهای روم باستان ساخته شده بود. یکی از دوستان زاکربرگ می گوید که وی گرایش زیادی به شکوه و جلال امپراطوری دارد.

زاک حداقل 
چندین نام مستعار و لقب دارد.
دوستان و همکارانش وی را «زاک» خطاب می کنند. این را می توان در یادداشت های همکاران وی در وبلاگ فیس بوک دید. اما او القاب دیگری نیز دارد. مادر وی در سالهای جوانی زاکربرگ را «شازده» خطاب می کرد. در دوران تحصیل در دانشگاه هاروارد برخی از دوستانش به وی لقب «قاتل» داده بودند.

صفحات فیس بوک آبی است چون زاکربرگ کوررنگ است
 .
به نوشته مجله «نیویورکر» مارک زاکربرگ در مورد سبز و قرمز کوررنگ است بنابراین بهترین رنگی را که می تواند ببیند رنگ آبی است. آبی در عین حال رنگ اصلی صفحات فیس بوک است. زاکر برگ در مصاحبه ای با نیویورک می گوید: "برای من رنگ آبی قوی ترین و غنی ترین رنگ است. من می توانم تمام جزییات و سایه روشن های رنگ آبی را ببینم."

برای زاکربرگ پول اهمیت چندانی ندارد.
 
به نظر می رسد که مارک زاکربرگ برای پول اهمیت چندانی قائل نیست. یک نکته در اثبات این ادعا این است که زاکربرگ با وجود پیشنهاد یک میلیارد دلاری حاضر نشده فیس بوک را بفروشد. مدیرعامل سابق شرکت یاهو که این پیشنهاد را مطرح کرده بود می گوید که هیچگاه ندیده است که کسی پیشنهاد یک میلیارد دلاری را رد کند.
زاکر برگ در پاسخ به وی گفته بود: "فیس بوک مثل بچه من است. من می خواهم به هدایت آن ادامه داده و شاهد رشد آن باشم" زاکربرگ در جای دیگری نیز گفته بود: "خیلی ها می خواهند فیس بوک را بخرند و پول زیادی هم پیشنهاد می دهند. ولی هدف ما پول نیست."

شون پارکر
 
شون پارکر متولد سال 1979 است. پدرش به او از سن 7 سالگی آموزش برنامه نویسی داد. او در سن 16 سالگی به خاطر هک کردن به خدمات اجتماعی محکوم شد. او در سال 1999 سایتی را تشکیل داد که در آن میتوانستند از طریق اینترنت موزیک های مورد علاقه خود را دانلود کنند. اسم وبسایت Napster بود. سایتی که خسارت های زیادی به دنیای موسیقی زد. با اینکه بعد از شکایتهای متعددی که از این وبسایت شد این وبسایت بسته شد اما کارهای شون پارکر که در زمینه موسیقی انجام گردید همه گیر شد و هم اکنون هزاران سایت در دنیای نت به اشتراک آهنگ ها میپردازند.
شون پارکر یکی از بنیانگذاران و کمک کننده های اصلی وبسایت فیسبوک است.

ادواردو ساورین 

متولد 19 مارچ 1982 در سائوپائولو برزیل بهترین دوست مارک و یکی از بنیانگذاران وبسایت فیسبوک است. او پس از کشمکش های زیادی که بین مارک و او پیش آمد رابطه خود را با مارک بهم زد. او یکی از جوانترین بیلیونر های دنیا است. دارایی های او بالغ بر 2.5 بیلیون دلار میباشد.

تایلر و کامرون وینکلواس
 
دوقلو های وینکلواس دو برادر دوقلو و کسانی که ایده اصلی سایت فیسبوک را جلوی مارک قرار داده اند و مارک با دزدیدن ایده آنها، آنها را دست خالی گذاشت.
تایلر و کامرون عضو تیم ملی قایقرانی کشور آمریکا هستند و آنها توانستد در المپیک پکن به مقام ششم مسابقات دست پیدا کنند.

سایت فیسبوک 

سایت شبکه اجتماعی بر پایه دوستی بین دانشجویان دانشگاه هاروارد و ارتباط بین آنها شکل گرفت. بنیان گذاران این وبسایت: مارک زاکربرگ، ادواردو ساورین، داستین ماسکویتز و کریس هوگتز هستند. این وبسایت در روز 4 فوریه 2004 وارد دنیای نت شد و پس از انتقال بین ایالتی و دانشگاهی این سایت در سرتاسر جهان و در 5 قاره مختلف پخش شد. امروزه این وبسایت شبکه اجتماعی بالغ بر 600 میلیون کاربر دارد و سرتاسر جهان را به خود معطوف کرده است. باید دید فیسبوک و سازندگانش تا کجا پیش خواهند رفت و این وبسایت آیا به مرز 1 میلیارد کاربر خواهد رسید یا خیر. روزی که دور از دسترس نیست!

در چهارم فوریه سال ۲۰۰۴ ایده شبکه اجتماعی توسط مارک زوکربرگ و تعدادی از دانشجویان دانشگاه هاروارد اجرایی شد و در این تاریخ facebook متولد شد .
در مارس همان سال این شبکه اجتماعی از دانشگاه هاروارد فراتر رفت و به سایر دانشگاه های ایالات متحده مانند استنفورد و کلمبیا رسید.
در دسامبر همان سال کاربران فیس بوک به یک میلیون نفر رسید.
در می سال ۲۰۰۵ فیس بوک توانست بیش از ۱۲ میلیون دلار سرمایه جهت توسعه جذب کند و در این زمان در بیش از ۸۰۰ کالج مورد استفاده دانشجویان قرار می گرفت.
در آگوست این سال نام دامنه این سایت که thefacebook.com بود به facebook.com تغییر یافت.
در این سال پای فیس بوک به دبیرستان های امریکا هم کشیده شد و در دسامبر ۲۰۰۵ تعداد کاربران آن به ۵٫۵میلیون نفر رسید . ضمنا تعدادی امکانات همچون افزودن و اشتراک عکس هم به فیس بوک اضافه شد
در سال ۲۰۰۶ تعداد کاربران به ۱۲ میلیون نفر رسید
در اکتبر سال ۲۰۰۷ یعنی پس از سه سال فعالیت تعداد کاربران فیس بوک از ۵۰میلیون نفر گذشت و در نوامبر همان سال تبلیغات در فیس بوک آغاز شد.
در آگوست سال ۲۰۰۸ فیس بوک مرز یکصد میلیون کاربر را هم گذراند و روز به روز به محبوبیت آن افزوده شد.
در ژانویه سال ۲۰۰۹ کاربران فیس بوک به ۱۵۰ میلیون نفر رسید و در فوریه امکان لایک کردن به فیس بوک افزوده شد.
در می سال ۲۰۰۹ میزان ارزش فیس بوک ده میلیارد دلار عنوان شد و تا سپتامبر همان سال با رشدی عجیب تعداد کاربران به ۳۵۰ میلیون نفر در سراسر جهان رسید
در فوریه و سپس ژانویه ۲۰۱۰ تعداد کاربران از ۴۰۰میلیون و سپس ۵۰۰ میلیون نفر گذشت و اکنون هم این میزان مرز ششصد میلیون نفر را در نوردید.
ارزش فیس بوک بیش از ۸۳ میلیارد دلار تخمین زده شده و در هر ثانیه هشت نفر در جهان عضو فیس بوک می شوند و تنها در سال گذشته میلادی ۲۵۰ میلیون کاربر به کاربران فیس بوک افزوده شده است .

روز 4 فوریه هفتمین سالگرد تاسیس این سایت بود
با این سیر تحولی Facebook چه آینده ای را برای این غول دنیای شبکه های اجتماعی پیش بینی می کنید؟
 

داستان فیلم 
در سال 2003 در یکی از بارهای دانشگاه هاروارد مارک زاکربرگ با دوست دختر خود اریکا البرایت به هم میزند. او پس از بازگشت به اتاق خواب خود شروع به نوشتن در بلاگ خود در رابطه با البرایت و دختران دانشگاه میکند. یکی از دوستان و هم اتاقی های مارک به او پیشنهاد میدهد که یک وبسایت درست کنند و دختران دانشگاه را در آن رتبه بندی کنند. این ایده به مذاق مارک خوش می آید و مارک شروع به برنامه نویسی و درست کردن این وبلاگ میکند و در کنار آن همچنان به نوشتن در وبلاگ خود درباره البرایت ادامه میدهد. مارک شروع به هک کردن وب سایت های خوابگاه های مختلف میکند و از آن ها عکس های دختران خوابگاه ها را در میاورد. او به وسیله الگوریتمی که در آن برای رده بندی مهره های شطرنج است که توسط دوستش ادواردو تهیه شده این مقایسه را انجام میدهد و دختران را در گروه ها یی به مقایسه میگذارد و اسم وبسایت را (فیس مش) میگذارد. او این وبسایت را برای دوستان خود در سرتاسر هاروارد میفرستد و دانشجویان پسر شروع به انتخاب جذاب ترین دختر میکنند و این کار موجب ترافیک سنگینی در بخش های مختلف شبکه هاروارد میشود و این به منزله قفل شدن شبکه هاروارد است و مارک و دوستانش میتوانندشبکه هاروارد را از کار بیندازند و در عرض 2 ساعت کاری کنند که سایت در حدود 22000 بار کلیک شده باشد. 
پس از بر ملا شدن این کار، او را مجازات کرده و به 6 ماه کارهای اکادمیک مجبور میکنند و بلاگ او مسدود میشود.
از طرفی دیگر سه دوست به نام های تایلر و کامرون وینکلواس (دو برادر که هر دوعضو تیم قایقرانی هاروارد و کشور امریکا) و دیویا نارندرا بعد از شنیدن کاری که مارک زاکربرگ انجام داده است متعجب و برای همکاری با او دست به کار شدند.
آنها ایده خود مبنی بر درست کردن وبسایتی برای ارتباط دانشجویان هاروارد با هم مانند سایت هایی نظری (مای اسپیس ، فرندستر) را با مارک در میان گذاشتند و از او درخواست کردند که برای درست کردن این وبسایت و برنامه نویسی آن با آنها همکاری کند. این ایده برای مارک خوش آمد و این کار را پذیرفت و قول همکاری با آنها را داد. 
مارک بعد از رفتن از پیش وینکلواس ها به سراغ دوست صمیمی خود ادواردو ساورین میرود و این ایده را با او در میان میگذارد و او را دعوت به همکاری مینماید. مارک ایده را چنین توضیح میدهد که ما میتوانیم وبسایتی درست کنیم با این موضوع که دانشجویان هاروارد تمام اطلاعات شخصی خود را در این سایت ثبت میکنند و این به منزله ارتباطات بهتر با تمامی دانشجویان هاروارد است. 
ادواردو به همکاری با مارک اقدام میکند و برای شروع کار 1000 دلار را به این کار اختصاص میدهد. مارک پروژه را شروع میکند و برنامه نویسی های این وبسایت را انجام میدهد. در طرف مقابل وینکلواس ها و ناراندرا که چند هفته ای است از مارک بی خبر هستند نگران دزدی ایده و به ثبت رساندن وبسایت توسط مارک هستند. این نگرانی چندهفته ای ادامه دارد و از مارک هیچ خبری نمیشود و همچنان مارک در حال اضافه کردن کدها به این وبسایت است. او ایده هایی که از جای جای هاروارد گرفته را در وبسایت پیاده میکند. حالا وبسایت آماده است و میتوان آن را در اینترنت بارگذاری کرد. مارک و ادواردو وبسایت را با نام The FaceBook در اینترنت بارگذاری میکنند و به ماموریت خود پایان میدهند. در طرف مقابل وینکلواس ها به وجود وبسایت پی میبرند و میفهمند که این ایده توسط مارک دزدیده شده است و در اینترنت بارگذاری شده است. تایلر وینکلواس با وکیل خانوادگی خود تماس میگیرد و این موضوع را با او در میان میگذارد.
فیسبوک در عرض دو هفته بهترین وبسایت داخلی شبکه هاروارد میشود و تمام دانشجویان هاروارد در این وبسایت ثبت نام کرده و این به معنی معروف شدن ادواردو ساورین و مارک زاکربرگ است. 
در کنفرانسی که در دانشگاه هاروارد با سخنرانی بیل گتس برگزار میشود مارک و ادواردو با دخترانی به نامهای کریستی و آلیس آشنا میشوند که مارک و ادواردو را از طریق فیسبوک میشناسند. 
مارک در یکی از بارها اریکا را ملاقات میکند و موضوع سایت فیسبوک را با او درمیان میگذارد (اریکا دانشجوی هاروارد نیست) و احساس پشیمانی خود را درباره سایت facemashابراز میدارد و از او عذرخواهی میکند. مارک پس از ملاقاتش با اریکا متوجه این موضوع میشود که میتواند وبسایت را گسترش دهد و بین دانشگاه های ییل و کلمبیا به اشتراک بگذارد. مارک با این ایده با دوستان خود که برنامه نویسان خوبی هستند شروع به گسترش وبسایت میکند. ادواردو به مارک پیشنهاد میکند این گسترش را به دانشگاه استنفورد نیز برسانند.
وینکلواس ها که با دیدن گسترش پی در پی فیسبوک از دست مارک عصبانی هستند میخواهند از او شکایت کنند اما ایده ای به ذهن کامرون خطور میکند مبنی بر شکایت به رئیس دانشگاه هاروارد (لاری سامرز) مبنی بر اینکه مارک زاکربرگ ایده آنها را دزدیده و همچنین از اطلاعات دانشجویان دیگر در هاروارد که در کتاب راهنمایی دانشگاه هاروارد آمده است دزدی کرده است اما بعد از ملاقات با رئیس دانشگاه تیر آنها به سنگ میخورد و رئیس دانشگاه آنها را طرد میکند. 
شون پارکر (موسس سایت نپستر) با فیسبوک آشنا میشود. او از این ایده خوشش می آید و به دنبال پیدا کردن مارک زاکربرگ و ادواردو برمیخیزد. او پس از آشنایی با کریستی (دوست دختر فعلی ادواردو) ملاقاتی با مارک و ادواردو ترتیب میدهد. ادواردو از شون پارکر خوشش نمی آید و اورا یک دزد خطاب میکند و نمیخواهد با او ارتباطی برقرار کند اما مارک به ارتباط با شون علاقه زیادی دارد و پس از آمدن شون آنها شروع به حرف زدن میکنند که بیشتر حرف ها توسط شون بیان میشود و داستان زندگی خود و طریقه ساخت سایت نپستر را توضیح میدهد. پس از پایان حرف های شون پارکر و دادن ایده هایی برای بهتر شدن سایت و دراوردن پول از این راه او به مارک میگوید که The را از اول facebook بردارد و به زیبایی سایت کمک کند. 
مارک به پیشنهاد شون به پالوآلتو نقل مکان میکند اما ادواردو هچنان به دنبال ایده های تبلیغاتی خود در نیویورک به سر میبرد. مارک در پالوآلتو سعی بر گسترش بیشتر فیسبوک دارد و در آنجا با دوستان و برنامه نویسان خود به این کار مشغول است که به صورت اتفاقی با شون ملاقات میکند و شون از اینکه مارک به پالوآلتو نقل مکان کرده است و به پیشرفت فیسبوک می اندیشد خوشحال میشود و او را در اینکار همراهی میکند و از دست ادواردو که مارک را در این راه همراهی نکرده است ناراحت میشود.
در این حال در کشور انگلیس مسابقه قایقرانی در حال برگزاری است و مارک و تایلر وینکلواس شرکت کنندگان در این مسابقه از طرف دانشگاه هاروارد و امریکا هستند و آنها در این مسابقه به مقام دوم میرسند. در مهمانی پس از مسابقه تایلر و کامرون وینکلواس و نارندرا پس از جرو بحث های فراوان تصمیم به شکایت از مارک و سایت فیسبوک میگیرند. 

ادواردو پس از بازگشت به پالوآلتو و دیدن شون پارکر در خانه آنها تعجب میکند و به مارک گله میکند که او پایه گذار این کار بوده است و شون یک مهمان ناخوانده برای این کار است و از او میخواهد که او را از کار بیرون کند. ادواردو پس از جر و بحث های فراوان با مارک تصمیم میگیرد حساب بانکی خود را ببندد و تمام چک هایی که برای وصول به مارک و دوستانش داده است را پاک کند و بعد از این کار او به سمت نیویورک رهسپار میشود و مارک را تنها میگذارد.
مارک و شون پارکر به ملاقات پیتر تیل میروند و او را مجاب به سرمایه گذاری نیم میلیون دلاری با سایت فیسبوک میکنند و این به منزله پیشرفت فوق العاده سایت فیسبوک است.
ادواردو پس از بازگشت به نیویورک با دوست دختر خود کریستی مواجه میشود که با تعجب از او میپرسد که چرا همچنان در قسمت ارتباط نوشته است مجرد در حالی که او دوست دختر دارد. در جواب ادواردو میگوید که او نمیداند که چگونه باید این کار را انجام دهد، در حالی که ادواردو یکی از بنیانگذاران سایت فیسبوک است. این عمل ادواردو موجب خشم کریستی میشود. در تماسی که مارک با ادواردو دارد او تعجب خود را نسبت به عمل ادواردو اعلام میکند و با خشم به ادواردو میگوید این کار او موجب میشود که تمام اعتباری که فیسبوک به دست آورده است با بسته شدن سرورها بر روی فیسبوک نابود شود. مارک پس از اعلام عصبانیت خود از دست ادواردو موضوع پیتر تیل را با او مطرح میکند و ادواردو را خوشحال میکند. ادواردو پس از شنیدن این خبر برای برگشت به پالوآلتو آماده میشود و همچنین با کریستی رابطه خود را پایان میدهد. 
ادواردو پس از بازگشت قراردادهای خود با فیسبوک و حق امتیاز خود از این سایت را بدون مطالعه امضا میکند. او پس از گذشت مدتی متوجه این موضوع میشود که در قرارداد او قسمتی ذکر شده است که بعد از گرفتن سرمایه گذاری های جدید حق امتیاز او پایین می آید و امتیاز او نسبت به سایت کاهش خواهد یافت. این عمل مارک خشم ادواردو را برمی انگیزد و این بدان معنی است که ادواردو رابطه خود را با مارک برهم خواهد زد و نیز از مارک شکایت خواهد کرد. بعد از رفتن ادواردو از شرکت فیسبوک شون پارکر و مارک و دوستانش در شرکت پس از رفرش های پیاپی به مرز یک میلیون کاربر میرسند .
در جشنی که به مناسبت یک میلیون عضو در فیسبوک برگزار شده شون پارکر و دوستانش به دلیل داشتن کوکائین دستگیر میشوند و مارک ارتباط خود با شون پارکر را به هم میزند.
مارک در پایان در حالی که به صندلی خود تکیه داده است در فیسبوک برای اریکا البرایت ارسال دوستی میفرستد و منتظر تایید اریکا مرتب سایت را رفرش میکند.

شون پارکر:
 همچنان 7 درصد از سهام فیسبوک را در اختیار دارد.
کامرون و تایلر وینکلواس:
 توافق نامه 65 میلیون دلاری دریافت میکنند و همچنین توافق نامه عدم افشاگری را نیز امضا مینمایند.
ادواردو ساورین:
 یک توافق نامه ناشناس دریافت میکند و اسم او در مستر هد فیسبوک به عنوان یکی از بنیان گذاران سایت برگردانده میشود. 

توضیحات بیشتر در مورد فیلم 


نحوه فیلم برداری 
در اوایل ماه اگوست سال 2009 کارگردان این فیلم شروع به ارزیابی و انتخاب بازیگران خود کرد و جیس آیزنبرگ برای نقش مارک زاکربرگ اولین نفری بود که انتخاب شد. بعد از اعلام ایزنبرگ برای این نقش افراد دیگری همچون جاستین تیمبرلیک و اندرو گارفیلد برای ایفای نقش های شون پارکر و ادواردو ساورین مورد تایید دیوید فینچر قرار گرفتند. در اکتبر سال 2009 باقی بازیگران این فیلم کامل شدند و برای استارت فیلم آماده شدند. 
آغاز پروژه شبکه اجتماعی در اکتبر 2009 از دانشگاه کمبریج ماساچوست بود. 
صحنه های اصلی فیلم در دو اکادمی ماساچوست به نام های فیلپس و میلتون فیلمبرداری شده است. صحنه های باز از دانشگاه درکالچ ویلاک که شباهت هایی با هاروارد داشته است فیلم برداری شده است (دانشگاه هاروارد تمام درخواست های مبنی بر فیلمبرداری در هاروارد را از سال 1970 از زمان فیلم برداری داستان عشق که منجر به بروز خسارت به فضای دانشگاه بود رد میکند) فیلمبرداری این فیلم در دانشگاه های هام وود و جان هاپکینس و چند دانشگاه دیگر ادامه پیدا کرد. صحنه های قایقرانی برادران وینکلواس در شرکت نیوتون در ماساچوست فیلمبرداری شد. و در ادامه فیلم اکثر صحنه ها در لس آنجلس و پاسدینا فیلمبرداری شده است.

موسیقی متن شبکه اجتماعی :
 
موسیقی متن فوق العاده این فیلم توسط دو موسیقدان به نام های ترنت رزنور و اتیکاس راس نواخته شده است. این موسیقی متن به صورت free در اینترنت انتشار یافته است و یکی از زیباترین موسیقی های متن امسال است به طوری که در مراسم گلدن گلاب امسال به عنوان بهترین موسیقی متن برگزیده شد. موسیقی متن این فیلم با 18 آهنگ مختلف نواخته شده است و این آهنگ ها را میتوان در سرتاسر فیلم حس کرد. یکی از آهنگ هایی که برای این فیلم درست شده بود توسط دنیس لات انجام شده بود که در این فیلم نواخته نشد.

 

اطلاعات اجرایی فیلم:
اولین پوستر فیلم در 18 ژوئن 2010 انتشار یافت و اولین تریلر این فیلم در 25 ژوئن 2010 انتشار یافت و دومین تریلر نیز 8 جولای انتشار یافت و به استقبال شروع فیلم رفت. 
این فیلم قبل از فیلم هایی چون (سالت، با بازی انجلینا جولی)، اینسپشن (دیکاپریو و نولان) Easy A (اما استون) و Other Guys (مارک وهلبورگ)در تاریخ 1 اکتبر 2010 وارد سینماهای امریکا شد و با فروشی بالغ بر 22 میلیوت دلار کار خود را آغاز کرد. و فروش خود را با مبلغی در حدود 100 میلیون دلار در سینماهای امریکا پایان داد. این فیلم با بودجه ای در حدود 40 میلیون دلار ساخته شد. 

در موردفیلم :
 
صحبت ما در مورد فیلم فیس بوک است. سایتی که همگی در مورد آن میدانیم. سایتی که در سال 2004 توسط یک دانشجو از دانشگاه هاروارد به نام "مارک زوکربرگ" بنا شد و دلیل بنا فقط و فقط ارتباط دانشجویان هاروارد با یکدیگر بود. اما بعد از گذشت تنها و تنها 6 هفته این سایت تبدیل شد به بزرگترین سایت دانشگاه هاروارد و اکثر دانشجویان هاروارد در این سایت عضو بودند و شاید حتی سازنده این سایت این تصور را نمیکرد که این سایت که بعد حدود 6 سال از افتتاح آن گذشته است بیش از 500.600 میلیون نفر در آن عضو باشند و با یکدیگر در ارتباط باشند.
بله این فیلم در مورد سایت فیسبوک است. سایتی که همگان به عنوان پدیده بی چون و چرای دنیای نت میشناسند. صحبتمان در مورد مارک زوکربرگ است که بعد از گذشت 6 سال از افتتاح این سایت یکی از جوانترین میلیاردهای جهان شده است. 
داستان فیلم اینگونه روایت می شود: مارک زوکربرگ(جسی اسنبرگ)دانشجوی دانشگاه هاروارد در سال 2004 تصمیم میگیرد تا یک وب سایت ایجاد کند تا از طریق آن دانشجوهای دانشگاه بتوانند در دنیای مجازی به راحتی با هم ارتباط برقرار کنند. اما کم کم این وب سایت کوچک به دومین سایت پرطرفدار در اینترنت تبدیل می شود. سایتی با ششصد میلیون عضو که به آن "فیس بوک" میگویند.
شبکه اجتماعی"درباره فیس بوک نیست، حتی درباره"زوکنبرگ"هم نیست، بلکه درباره به قدرت رسیدن و داشتن قدرت تاثیرگذاری است. جایی که یک انسان عادی تبدیل به یکی از قدرتمندترین انسانهای جهان می شود و البته هر روز هم بر قدرت او افزوده می شود. "دیوید فینچر" باشگاه مشت زنی، هفت (به همراه نویسنده این فیلمآرون سورکین) چند مرد خوب، بال شرقی، یکی از بهترین همکاری های خودشان را انجام داده اند. "سورکین" تحقیق زیادی در زندگی خصوصی "زوکنبرگ" کرده است و نتیجه اش اطلاعاتی است که تا بحال هیچکس درباره خالق سایت فیس بوک نمی دانست."فینچر"در این فیلم سعی نکرده که "زوکربرگ"را مردی عالی یا خیلی نابغه توصیف کند که به تنهایی این سیستم را طراحی و پیاده کرده، بلکه ترجیح داده داستان شکل گیری فیس بوک را بر اساس مجموعه اتفاقاتی که در آن زمان در زندگی "زوکربرگ" افتاده است نشان دهد. در واقع"فینچر"داستان شکل گیری فیس بوک را نه براساس نبوغ فردی بلکه براساس سلسله اتفاقاتی که در آن زمان شکل گرفته بود به تماشاگر نشان می دهد.فینچر با تمرکز بر داستان زندگیزوکربرگتمامی اتفاقاتی که در خلال ایجاد فیس بوک شکل گرفته است را به تصویر کشیده است، از جمله آن می توان به پیدا شدن مدعيان جدید فیس بوک و دعواهای حقوقی آنها اشاره کرد. خوشبختانه فیلم بی طرفانه عمل کرده است و تنها نشان می دهد که چنین اتفاقاتی افتاده است و خودش در این قضیه هیچ دخالتی نمی کند (دعوا بر سر مالکیت فیس بوک بسیار پیچیده است و هنوز هم اگر فرصتی شود مدعيان جدید پیدا خواهد شد! ) دیالوگهای فیلم بسیار سریع گفته می شوند و تعداد آنها هم زیاد هستند و تماشاگران باید در هنگام دیدن فیلم حواسشان کاملا به آن باشد وگرنه یک جای کار می لنگد! بازی بازیگران فیلم عالی است،جسی اسینبرگ سرزمین زامبیبازی بسیار خوبی در نقش زوکربرگ داشته است و توانسته عمق شخصیت قدرت طلب وی را بخوبی به تصویر نمایش دهد.

حرف های دیگر در مورد شاهکار جدید دیوید فینچر :
 
اين فيلم براي نخستين بار در جشنواره فيلم نيويورك به روي پرده رفت و جديدترين ساخته «ديويد فينچر» براي افتتاحيه جشنواره فيلم توكيو نيز انتخاب شده است
بنابر اعلام هاليوود ريپورتر، اين فيلم توسط كمپاني «كلمبيا پيكچرز» تهيه و توليد ‌شده است و در پوستر اين فيلم شعار «شما نمي‌توانيد 600 ميليون دوست دست و پا كنيد بدون اينكه چند دشمن بتراشيد»، قابل مشاهده است.
خیلی ها و بسیاری از منتقدان شبکه اجتماعی (فیس بوک) را با شاهکارهایی چون همشهری کین و پدرخوانده (فرانسیس فورد کاپولا) مقایسه میکنند.
این فیلم بعد از پخش در مراسم های گوناگونی موفق به دریافت جوایز شد و این فیلم را یکی از بهترین فیلم های چند سال اخیر نامیدند.
آخرین جایزه ای که توانست به آن نائل شود 4 جایزه از جوایز معتبر گلدن گلوب میباشد.
باید دید دیوید فینچر و ارون سارکین در آخرین نبرد خود میتوانند بهترین فیلم اسکار را نیز دریافت نمایند یا خیر؟؟؟

 
  با تشکر از سعید سرخی بابت گرافیک و مهناز عابدینی بابت ویراستاری  
   
   
  این تحلیل تحت کپی رایت سایت سینماسنتر و با شماره Cwa.24 برای بار اول به تاریخ 07-02-2011 در انجمن سینماسنتر منتشر شده است، لذا هر گونه کپی از این نوشته بدون مجوز نویسنده و سایت سینماسنتر CinemaCenter.ir نقض آشکار قوانین کپی رایت محسوب میگردد.  
  تحلیل و بررسی از  سروش ممدوحی  

 

ارسال نظر


کد امنیتی
بارگزاری مجدد

مطالب مرتبط با مطلب در حال مطالعه

تحلیل و بررسی ها

فروش ایالات متحده

53 $-M
فروش جهانی
3.4 $-M
فروش کلی
56.4 $-M

The Conjuring

 The Conjuring (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

279 $-M
فروش جهانی
308 $-M
فروش کلی
587.8 $-M

Despicable Me 2

 Despicable Me 2 (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

82 $-M
فروش جهانی
8.7 $-M
فروش کلی
90.8 $-M

Grown Ups 2

 Grown Ups 2 (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

33.7 $-M
فروش جهانی
--- $-M
فروش کلی
33.7 $-M

Turbo

 Turbo (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

72.8 $-M
فروش جهانی
110 $-M
فروش کلی
183 $-M

Pacific Rim

 Pacific Rim (2013) on IMDb

کپی رایت

این سایت تحت مالکیت مجموعه فرهنگی سینماسنتر میباشد و فعالیت آن مطابق قوانین میباشد، کلیه حقوق مطالب منتشر شده در این مجموعه متعلق به مجموعه فرهنگی سینماسنتر و مشمول قوانین کپی رایت و حفظ حقوق مولفین است. لذا هر گونه کپی برداری بدون قید منبع و نام نویسندگان نقض صریح قوانین کپی رایت محسوب گشته و مشمول مجازاتهای تعریف شده برای این نوع جرم می گردد. برای هر گونه برداشت از مطالب قبلا با مسئولان سایت هماهنگی حاصل نمائید.

سینماسنتر
مرجع نقد و بررسی فیلم و سریالهای تلویزیونی
 
تلفن: 
ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
وبسایت: http://CinemaCenter.ir

آمار سایت

بازدیدکنندگان
2746
مطالب
1050
وب لینک ها
6
نمایش تعداد مطالب
3618850
 

ما 63 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

آخرین اخبار

ورود/خروج

ثبت نام

*
*
*
*
*
*

پر کردن فیلد های ستاره دار ضروری است.