Limon Tour
World Guide
DriveZona
Tranzito
یکشنبه, 02 دی 1403
ثبت نام
صفحه اصلی  >  سینمای ایران  >  بیوگرافی هنرمندان ایران

بیوگرافی شیلا خداداد

 

alt

زندگی خصوصی «شیلاخداداد»
شیلا خداداد در 14 آبان 1359 در پایتخت ایران، تهران، در خانواده‌ای کوچک به دنیا آمد. او تنها فرزند خانواده و همسرش پزشک جراح زیبایی است. وی که از ابتدا به رشته‌ی شیمی علاقه‌مند بود، در سال 1375 وارد مقطع دبیرستان شد و در رشته‌ی ریاضی فیزیک به تحصیل پرداخت. به گفته‌ی خودش او عاشق رشته‌ی ریاضی بوده است و در سال 78 با معدل 17 خود را برای ورودبه دانشگاه آماده کرده. خداداد در رشته‌ی شیمی محض دانشگاه آزاد تحصیل کرد و در این رشته فارغ‌التحصیل شد. وی در این مورد می گوید: "با این که در دوران دبیرستان در رشته‌ی ریاضی فیزیک تحصیل می‌کردم ولی بعد از شرکت در کنکور در رشته‌ی شیمی محض قبول شدم و به دلیل علاقه‌ام به دنیای شیمی، این رشته را با علاقه و شوق و ذوق، ادامه دادم. فکر می‌کنم دانشجویی همیشه در حال سخنرانی بودم؛ وقت زیادی را برای سخنرانی در دانشگاه صرف می‌کردم و تقریبا تعریف از خود نباشد همیشه شاگرد اول کلاس بودم و معدلم بالا بود. هیچ وقت اجازه نمی‌دهم‌ شغلم‌ با درس‌ خواندنم‌ تداخل‌ پیدا كند و شغلم باعث افت درسی‌ام شود و همیشه در زندگی شخصی خود ملاک اول را درس و ملاک دوم را کار قرار می‌دادم؛ چون‌ برای‌ من‌ درس‌ در درجه ‌ی اول‌ قرار داشته‌ و اهمیت ‌دو چندانی‌ نسبت‌ به ‌بازیگری‌ دارد".

alt


خداداد در رشته‌ی موسیقی نیز فعالیت دارد و در چند گروه موسیقی مشغول به کار و گیتاریستی موفق است. خودش می‌گوید: "شاید خوانندگی‌ را هم‌ تجربه کنم؛ چون‌ از چند گروه‌ تازه‌ تاسیس‌ موسیقی‌ پیشنهاد دارم‌ و آن‌ها از من‌خواستند تا در كنسرت‌هایشان‌ دكلمه‌ كنم‌. اگر پیشنهاد آن‌ها منطقی‌ بود، شاید با قراردادی‌ عضو گروه‌های‌ موسیقی‌ شوم".
او به گفته‌ی خودش نه‌ به‌ فوتبال‌ علاقه‌ دارد‌ و نه‌ والیبال‌؛ ولی‌ عاشق تیم‌ استقلال‌ است.

نحوه فعالیت و وارد شدن به عرصه‌ی بازیگری:
شیلا خداداد مانند بسیاری از بازیگران دیگر به طور اتفاقی با یکی از کارگردانان معروف ایران آشنا شده است. معرف وی به عرصه‌ی بازیگری جناب آقای مسعود کیمیایی است.
شیلا خداداد برای نخستین بار در «اعتراض» مسعود کیمیایی جلوی دوربین رفت. اعتراض، سکوی پرتاب خوبی برای جوانی کم تجربه مانند شیلا بود و بازی در کنار کسانی چون داریوش ارجمند، میترا حجار و محمدرضا فروتن تجربه‌ی خوبی برای او به شمار می‌رفت. مدتی بعد، حمید لبخنده، کارگردان سریال «در پناه تو» که خود بازیگرانی چون پارسا پیروزفر و لعیا زنگنه را به سینمای ایران شناسانده بود، برای فیلم جدیدش، «آبی»، در کنار هدیه تهرانی، بهرام رادان و حسن جوهرچی از وجود شیلا خداداد بهره جست. شیلا در آبی نقش یک مادر جوان و باردار را ایفا کرد و همین مقدمه‌ی خوبی برای شناخته شدن وی در فیلم «عیسی می آید»، ساخته‌ی علی ژکان، شد تا در این فیلم هنرپیشه نقش اول زن باشد. او در سال ۸۲ در فیلم «قلب‌های ناآرام» در نقش یک عروس به کارگردانی مجید مظفری و تهیه‌کنندگی امید نجیب‌زاده در نقش مقابل حمید خندان، خواننده، ظاهر شد اما فیلم به موفقیتی چندانی نرسید.
چندی بعد قاسم جعفری، کارگردان صدا و سیما، طرح یک سریال دوزبانه را به مرحله اجرا در آورد. سریالی که از جذابیت‌های خاص مردم هندوستان که همواره در کشور ما محبوبیت دارند، استفاده کرد. ترکیب و تلفیق دو ملیت، دو خانواده، دو فرهنگ و دو زبان و تکرار همان داستان‌های قدیمی فیلم‌های هندی که دختر و پسری عاشق هم می شوند و خانواده ها مخالفند و ساز ناکوک می‌زنند و با سنگ‌اندازی مشکلات فراوانی بر سر راه دو دل‌داده ایجاد می کنند، تولید شد.

alt


alt


کارگردان‌های بزرگ:
به گفته‌ی شیلاخداداد تا حال پیشنهادهای بسیار اندکی به او شده که در فیلم یا سریالی بازی کند و شیلا از این موضوع بسیار آزرده و ناراحت است و دوست دارد در یکی از فیلم های کارگردانان مطرح ایران ازجمله بيضايي‌، مهرجويي‌، جيراني‌، ميلاني‌ و بني‌اعتماد بازی کند.

alt


به شهرت رسیدن:
شیلا خداداد قبل‌ از «مسافری‌ از هند» در چند فیلم‌ سینمایی ‌و سریال‌ بازی‌ كرده‌ بود اما در سریال‌ مسافری‌ از هند با نقش‌ «سیتا» معروف‌ شد و به شهرت رسید.‌

alt
عکس شیلاخداداد در نقش سیتا در فیلم مسافری از هند


او می‌گوید: "یك‌ بازیگر معروف‌ اگر می‌خواهد در كار خود پیشرفت‌كند، باید آدم‌ انتقادپذیری‌ باشد و من ‌این‌ موضوع‌ را به‌ خوبی‌ می‌دانم‌. در بعضی‌ مواقع ‌وقتی‌ با مردم‌ روبه‌رو می‌شوم‌، آن‌ها از من‌ می‌پرسند كه‌ «چرا دیگر كمتر به‌ تلویزیون ‌می‌آیی؟‌» و یا «می‌خواهی‌ از مردم‌ فراری‌ باشی؟‌» كه‌در جواب ‌آن‌ها باید نكته‌ای‌ را گوشزد كنم‌ و آن، ‌این است‌ كه‌ اصلا این‌ طور نیست؛ چون‌ عقیده‌ دارم‌ اگر به‌ اینجا رسیده‌ام‌، با حمایت‌های‌ همین‌ مردم ‌بوده‌است‌. چرا كه‌ بدون‌ آن‌ها نمی‌توانستم‌ به‌جایی‌ برسم‌. درباره‌ این‌كه‌ كمتر در تلویزیون‌ حضور پیدا می‌كنم‌ نیز، باید بگویم‌ از من‌ دعوت‌ نمی‌شود تا به‌آنجا بروم"‌.
بعد از سریال مسافری از هند بود که شیلا خداداد به طور کامل در میان مردم شناخته شد و به اوج شهرت رسید. در ادامه شیلا خداداد به سینما بازگشت و در فیلم «ازدواج به سبک ایرانی» به کارگردانی حسن فتحی، نقش آفرینی کرد. پس از این فیلم شیلا خداداد باز هم در سینما به کارش ادامه داد و در فیلم های «آکواریوم» و «سوغات فرنگ» نقش آفرینی کرد.

سفری 2 ساله:
شیلا خداداد به مدت تقریبا 2 سال از ایران رفت و فعالیتی در سینما و تلویزیون نداشت. اما در اواخر سال 86 به طور باشکوهی از لحاظ فعالیت هنری به ایران بازگشت؛ زیرا تا پایان سال 87 یکی از پر کارترین بازیگران ایران بود و در طی این مدت در فیلم‌های «یک اشتباه کوچولو»، «سایه وحشت»، «خیابان 24»، «پسر آدم دختر حوا»، «پاتو زمین نذار»، «پسر تهرانی»، «اخراجی ها 2»، «سن پطرزبورگ» و سریال نوروزی «پیامک از دیار باقی» فعالیت کرد. شیلا خداداد در سال 88 در فیلم های «زمهریر» و «زنان ونوسی مردان مریخی» ایفای نقش کرد که البته در این میان، فیلم های پسر آدم دختر حوا، سن پطرزبورگ و اخراجی ها 2 موفق تر بودند و فروش بیشتری داشتند.

alt


همانطور که جدول فیلم شناسی شیلا خداداد نشان می‌دهد، وی در 3 فیلم مرحوم ایرج قادری بازی کرده است. وی مانند بسیاری از بازیگران دیگر سینمای ایران، جنجالی و حاشیه ساز نیست و به گفته خود به کار ساده علاقه‌مند است. از نظر شیلا خداداد سینمای ایران یکی از قوی‌ترین و مهم‌ترین سینماهای دنیا است.

نظر وی در مورد تئاتر ایران: "زنان پایه اساسی تئاتر ایران"
"هویت زن در تئاترهای ایرانی به طور معمول عنصری تاثیرگذار است. زنان از جایگاه بالایی در هنر ایران برخودارند که این مساله متوجه تئاتر هم می‌شود ولی نکته اساسی پرداختن به زن در بعد هنری و کاری و بعد بازی اوست". وی در ادامه گفت: "به طور کلی شخصیت زن در هنر ایرانی در دو بعد کلی خلاصه می شود. قدرت و ایستایی یا ضعف و سستی، که این موارد در نمایش‌نامه‌ها هم حاکم است. به طور مثال در یک نمایش‌نامه، شخصیت زن قدرت بالا و تاثیرگذار دارد و در نقش دیگر زن در حاشیه قرار دارد. به طور کلی به بازیگران زن آن طور که باید بها داده نمی‌شود و حمایت چندانی از آن‌ها نمی‌شود. این در حالی است که بازیگران زن بیش از بازیگران مرد در معرض نابودی قرار دارند و نقاط ضعف و شدت حرفه ای آن‌ها از تاثیرگذاری بیشتری برخوردار است". وی می‌گوید: "هویت زن در تئاتر ایرانی به طور معمول یک عنصر تاثیرگذار است که همه صحنه‌ها را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد و می‌تواند محور اصلی کار باشد، همان طور که در سینمای کشور هویت زن به عنوان یک عنصر تاثیرگذار مطرح می‌شود".


فیلم‌شناسی:

سال نام فیلم کارگردان
۱۳۸۹ زنان ونوسی مردان مریخی کاظم راست گفتار
۱۳۸۸ زمهریر علی روئین تن
۱۳۸۸ سن پترزبورگ بهروز افخمی
۱۳۸۷ اخراجی‌ها ۲ مسعود ده‌نمکی
۱۳۸۷ پسر تهرانی کاظم راست‌گفتار
۱۳۸۷ پاتو زمین نذار ایرج قادری
۱۳۸۷ پسر آدم، دختر حوا رامبد جوان
۱۳۸۷ خیابان بیست و چهارم سعید اسدی
۱۳۸۷ سایه وحشت عماد اسدی
۱۳۸۷ یک اشتباه کوچولو محسن دامادی
۱۳۸۵ سوغات فرنگ کامران قدکچیان
۱۳۸۴ آکواریوم ایرج قادری
۱۳۸۳ ازدواج به سبک ایرانی حسن فتحی
۱۳۸۱ قلب‌های ناآرام مجید مظفری
۱۳۸۰ عیسی می‌آید علی ژکان
۱۳۷۹ آبی حمید لبخنده
۱۳۷۸ اعتراض مسعود کیمیایی


تلویزیون:

سال نام فیلم کارگردان
1381-1382 مسافری از هند قاسم جعفری

 


گردآوری و تنظیم: autumn63
ویراستار: quasar
با تشکر ویژه از: Sherlockiialt
 

 

 

تحلیل و بررسی ها

فروش ایالات متحده

53 $-M
فروش جهانی
3.4 $-M
فروش کلی
56.4 $-M

The Conjuring

 The Conjuring (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

279 $-M
فروش جهانی
308 $-M
فروش کلی
587.8 $-M

Despicable Me 2

 Despicable Me 2 (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

82 $-M
فروش جهانی
8.7 $-M
فروش کلی
90.8 $-M

Grown Ups 2

 Grown Ups 2 (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

33.7 $-M
فروش جهانی
--- $-M
فروش کلی
33.7 $-M

Turbo

 Turbo (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

72.8 $-M
فروش جهانی
110 $-M
فروش کلی
183 $-M

Pacific Rim

 Pacific Rim (2013) on IMDb

کپی رایت

این سایت تحت مالکیت مجموعه فرهنگی سینماسنتر میباشد و فعالیت آن مطابق قوانین میباشد، کلیه حقوق مطالب منتشر شده در این مجموعه متعلق به مجموعه فرهنگی سینماسنتر و مشمول قوانین کپی رایت و حفظ حقوق مولفین است. لذا هر گونه کپی برداری بدون قید منبع و نام نویسندگان نقض صریح قوانین کپی رایت محسوب گشته و مشمول مجازاتهای تعریف شده برای این نوع جرم می گردد. برای هر گونه برداشت از مطالب قبلا با مسئولان سایت هماهنگی حاصل نمائید.

سینماسنتر
مرجع نقد و بررسی فیلم و سریالهای تلویزیونی
 
تلفن: 
ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
وبسایت: http://CinemaCenter.ir

آمار سایت

بازدیدکنندگان
2746
مطالب
1050
وب لینک ها
6
نمایش تعداد مطالب
3618816
 

ما 42 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

آخرین اخبار

ورود/خروج

ثبت نام

*
*
*
*
*
*

پر کردن فیلد های ستاره دار ضروری است.