Limon Tour
World Guide
DriveZona
Tranzito
سه شنبه, 29 اسفند 1402
ثبت نام
Bw.54- بیوگرافی جیمز هورنر

 

  بیوگرافی جیمز هورنر  
  alt  
 
BW.54- James Roy Horner Biography
تاریخ تولد
14 اگوست 1953
تاریخ مرگ
-
ملیت
آمریکایی
حرفه
موسیقیدان
مترجم
امین
(Nikki69)
"جیمز روی هورنر" آهنگساز، ارکستراتور، رهبر ارکستر و موسیقی فیلم آمریکایی تبار است. یکی از ابداعات برجسته‌ او ترکیب و متحد ساختن آواز با سازهای الکتریکی و استفاده مکرر از ساز‌های سنتی است، که در بسیاری از آثار ثبت شده‌اش دیده می شوند...
 
 
  altalt  
  Cinema Center Biography Group  

 


نام: جیمز روی هورنر

تاریخ تولد: 14 اگوست 1953
محل تولد: لس آنجلس - ایالات متحده آمریکا
سال‌های فعالیت: 1979 تا کنون

اجرای کارهای مشترک: سلن دیون، لئونا لوئیس، مایکل جکسون، ویل جنینگز و ...



"جیمز روی هورنر" آهنگساز، ارکستراتور، رهبر ارکستر و موسیقی فیلم آمریکایی تبار است. یکی از ابداعات برجسته‌ او ترکیب و متحد ساختن آواز با سازهای الکتریکی و استفاده مکرر از ساز‌های سنتی است، که در بسیاری از آثار ثبت شده‌اش دیده می شوند. این نو ‌آوری‌هایش باعث شدند تا موسیقی متن فیلم تایتانیک (محصول سال 1997) همچنان به عنوان پرفروش‌ترین موسیقی متن ارکسترال فیلم باقی بماند.
علاوه بر این هورنر آهنگسازی بیش از 100 فیلم را در کارنامه هنری خود دارد، که در بسیاری از آنها به طور مداوم با کارگردان‌های برجسته هالیوود نظیر "مل گیبسون"، "ران هاوارد" و "جیمز کامرون" (که همکاری مداوم و موفقیتشان باعث شده بسیاری به آنها لقب زوج هنری جیمز - جیمز بدهند، به این معنی که در صورت همکاری نکردن با یکدیگر هیچ وقت به موفقیت‌های عظیمشان دست نمی‌یافتند.) و در آثاری مانند "شجاع دل" ، "بیگانه‌ها"، "سفر ستاره‌ای‌2: خشم خان"‌، "سفر ستاره‌ای‌3: در جستجوی اسپوک"‌، "افسانه‌های سقوط"، "ماسک زورو"، "تروی"، "دشت رؤیاها"، "دشمن پشت دروازه‌ها"، "ذهن زیبا"، "طوفان عظیم"، "آواتار" و آخرین اثرش "پسر کاراته باز" حضور یافته است.
اصلی‌ترین قسمت کارش شامل پرفروش ترین فیلم‌های تاریخ سینما ‌مانند: تایتانیک و آواتار است، که هر دو توسط "جیمز کامرون" کارگردانی شده است.
هورنر تا به حال دوبار برنده جایزه و ده بار هم نامزد اسکار شده است و نیز جایزه‌های زیاد دیگری هم از قبیل گلدن گلاب و گرمی را دریافت کرده است.





alt

زندگی ابتدایی:


هورنر در لس آنجلس متولد شد. او فرزند زوج مهاجر اتریشی ژوئن (نی فرنکل) و "هری هورنر" است. پدرش طراح فیلم، طراح صحنه و کارگردان بود و در دوره فعالیتش در هالیوود موفق به دریافت جایزه اسکار برای فیلم‌های "ورثه (1949)" و "کلاهبردار (1961)" شد.
بعد از روی آوردن هورنر به یادگیری پیانو در پنج سالگی، او به همراه خانواده‌اش به لندن مهاجرت کرد و در کالج موسیقی رویال لندن، فراگیری آکادمیک موسیقی را آغاز کرد و بعد از بازگشت به آمریکا دوران دبیرستان را در آریزونا گذراند. اولین مدرک دانشگاهی‌اش را از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی دریافت کرد و با ادامه تحصیلش مدرک استادی را در رشته تئوری موسیقی از دانشگاه لس آنجلس دریافت کرد و هم زمان با تحصیل در مقطع دکترا به تدریس تئوری موسیقی نیز پرداخت، و در سال 1978 اولین اثرش به نام "طیف روشنایی" را اجرا کرد و برای مدت محدودی نیز آهنگسازی فیلم‌های دانش آموزی مؤسسه فیلم آمریکایی را انجام داد. او هم زمان با پایان تدریسش در دانشگاه کالیفرنیا وارد حرفه آهنگسازی فیلم شد. 




آهنگسازی فیلم و سریال:


اولین اثر اصلی هورنر در آهنگسازی فیلم "بانویی در لباس سرخ" بود. او دوره آهنگسازی فیلم را با فیلم "بی" که ساخته "راجر کورمن" بود آغاز کرد و با اعتباری که به دست آورده بود، توانست در فیلم دیگری از کورمن "جنگ آنسوی ستارگان" که بودجه زیادی هم صرف آن شده بود حضور یابد.
درخشش هورنر به طور پیوسته باعث شد تا کارهایش بیشتر مورد توجه هالیوود قرار گیرد، که این به حضورش در پروژه‌های بزرگتری انجامید و در سال 1970 با شرکت در فیلم "سفر ستاره‌ای‌2: خشم خان"به عنوان آهنگساز اصلی به موفقیت زیادی دست یافت.
در دهه 1980 هورنر آهنگسازی آثار بزرگی مانند: "48 ساعت (1982)"، "کرول(1983)"، "سفر ستاره‌ای3: در جستجوی اسپوک (1984)"، "کوماندو (1985)"، "پیله (1985)"، "بیگانه‌ها (1986)"، "درخت بید (1988)"، "افتخار (1989)" و "دشت رؤیاها (1989)" را انجام داد.
فیلم "بیگانه‌ها" اولین نامزدی اسکار را برای هورنر به ارمغان آورد و بعد از این فیلم او نه بار دیگر هم نامزد اسکار شد و محبوبیت وی به اندازه‌ای افزایش یافت که از آثارش در تریلر‌های فیلم‌های دیگر هم استفاده می شد، مثل آهنگ "شمارش معکوس بیشاپ" که برای فیلم بیگانه‌ها ساخته بود و در مقام پنجمین آهنگ رایج استفاده شده در تریلر فیلم‌ها قرار گرفت. قطعه‌ استفاده نشده‌ای از فیلم "بیگانه‌ها" هم در صحنه‌ای از فیلم "جان سخت" به کار رفت. فیلم‌های زیادی هم که توسط مایکل کامن آهنگسازی شده بودند، آثاری از هورنر در تریلر تبلیغاتی خود داشتند و بزرگترین آن‌ها نیز جانشینی آهنگ نسخه بازسازی شده فیلم "سه تفنگدار" که توسط کامن ساخته شده بود، با آهنگ فیلم "درخت بید" که توسط هورنر ساخته شده است. همچنین از قطعه "به خاطر عشق شاهزاده" فیلم "شجاع دل" که نامزد اسکار هم شده بود در تریلر فیلم "دور افتاده" رابرت زمکیس استفاده شده است.
در طول دهه 1980 و اوایل 1990 هورنر چند آهنگ ارکسترال برای فیلم‌های کودکانه نوشت (که مختص شرکت امبلین اینترتینمت بودند)؛ از جمله: "دم آمریکایی (1986)"، "زمین قبل از زمان (1988)"، "دم آمریکایی: فیول‌ها به غرب می روند (1991)"، "ما برگشتیم! داستان یک دایناسور (1993)"، "کسپر، جومانجی و بالتو (همگی سال 1995)" که از نمونه آثار وی در این سال هاست.
در سال 1995 تعداد کارهای هورنر کمتر از شش پروژه بود که در میان آنها "شجاع دل" و "آپولو 13" قرار داشتند و علاوه بر موفقیت‌های تجاری، جلب توجه و تحسین منتقدان نیز نامزدی اسکار را برایش به ارمغان آوردند. بزرگترین موفقیت تجاری و هنری وی با آهنگسازی برای فیلم "تایتانیک" محصول سال 1997 رقم خورد، که آلبومش به مقام بهترین و فروش بیش از 27 میلیون کپی در سراسر جهان دست یافت. 
در هفتادمین مراسم اسکار، هورنر دو اسکار برای بهترین آهنگ ارجینال و بهترین آهنگسازی فیلم برای ترانه "قلب من ادامه خواهد داد (که به همراه ویل جنینگز آن را نوشته بود)" دریافت کرد. بعدها هورنر و جنینگز موفق به دریافت سه جایزه گرمی و دو جایزه گلدن گلاب برای آهنگ "قلب من ادامه خواهد داد" نیز شدند. 
تایتانیک اولین فیلمی بود که بعد از ده سال به همکاری مجدد هورنر با جیمز کامرون انجامید؛ زیرا به دلیل استرس آور بودن آهنگسازی برای جیمز کامرون در فیلم "بیگانه‌ها"، هورنر اعلام کرده بود که دیگر قصد همکاری با کامرون را نخواهد داشت و تجربه آهنگسازی برای فیلم "بیگانه‌ها"ی کامرون را کابوس خوانده بود.
بعد از "تایتانیک" هورنر به آهنگسازی برای چند فیلم دیگر از جمله: "طوفان عظیم"، "ذهن زیبا"، "دشمن پشت دروازه ها"، "ماسک زورو"، "افسانه زورو"، "خانه ای از شن و مه" و "مرد دویست ساله" که از تولیدات اصلی و مهم بودند پرداخت.
در کنار آهنگسازی برای تولیدات اصلی، هورنر به صورت دوره ای بر روی پروژه‌های کوچکتری مثل "عنبیه"، "رادیو" و "بابی جونز: ضربه نابغه" شرکت کرد. 
بعدها هورنر به طور مداوم با کارگردان فیلم، ران هاوارد همکاری کرد، که اولین سابقه همکاری‌اش با او به سال 1985 در فیلم "پیله" برمی گردد و موسیقی متن پایانی فیلم "افتخار" را در تریلر تبلیغاتی فیلم "آتش مهیب" هاوارد می توان شنید.
هورنر در سال 2006 موسیقی تم بخش اخبار شامگاهی کانال سی بی اس را ساخت، که از آن در معرفی آغاز کار "کتی کوریک (از شخصیت‌های مشهور تلویزیونی آمریکا)" به عنوان مجری و پخش کننده در پنجم سپتامبر 2006 استفاده شد و از آن زمان تا به حال توسط بخش‌های بسیار دیگری از کانال سی بی اس نیوز هم به کار برده شد.
مدتی بعد هورنر به همکاری مجدد با جیمز کامرون در فیلم "آواتار" محصول سال 2009 پرداخت؛ که در دسامبر 2009 رلیز شد و از آن زمان تا به حال به عنوان پر فروش‌ترین فیلم تاریخ (با پشت سر گذاشتن تایتانیک) دست یافت. هورنر دو سال را صرف آهنگسازی برای "آواتار" کرد و در طول این زمان هیچ پروژه دیگری را قبول نکرد. کار هورنر در "آواتار" نامزدی‌های بسیاری برایش فراهم ساخت که از آنها می توان به دهمین نامزدی اسکار، نامزدی گلدن گلاب، بافتا و نامزدی گرمی اشاره کرد ولی در تمام آنها او به مایکل گیاچینو که آهنگسازی انیمیشن "بالا" را انجام داده بود باخت.
در رابطه با تجربه آهنگسازی "آواتار"، هورنر گفته است: «آواتار سخت‌ترین فیلمی است که روی آن کار کرده ام و بزرگترین کاری است که مسئولیت آن را بر عهده گرفته ام... هر روز صبح از ساعت چهار تا ده شب کار می کردم و این روش زندگی من از ماه مارس بود، این دنیای من بود که وادارم می کرد از همه چیز جدا شوم، من باید خودم را بازیابم و از "آواتار" بیرون بیایم.» هم اکنون همکاری و آهنگسازی هورنر در نسخه‌های بعدی "آواتار" که جیمز کامرون ادامه یافتن آن را اعلام کرده، نامعلوم است.
در سال 2010 هورنر جایگزین "اتلی اوروارسون" در فیلم "پسر کاراته باز" شد و این فیلم فعلا آخرین کار وی می باشد. از پروژه‌های بعدی هورنر می توان به "آهنگ نام‌ها" که قرار بود در سال 2011 رلیز شود ولی فعلاً به تعویق افتاده است و "مرد عنکبوتی شگفت انگیز" که در سال 2012 رلیز خواهد شد و "اندرو گارفیلد" در آن بازی می کند، اشاره کرد.




alt



انتقاد ها:


هورنر از بعضی جهات مانند: پس و پیش کردن عناصر مجذوب کننده آهنگ، موتیف های (طراحی های بی نظیر و یگانه قطعه‌های موسیقیایی) ارکستر‌ها و استفاده از قطعه‌های دیگر کارهای خودش و آهنگسازان دیگر در کارهایش مورد انتقاد قرار گرفته است. این مشاجره و درگیری‌ها اشاره به بحث‌های تند خویانه میان حامیان هورنر و بدگویانش دارد.




خصوصیات و موارد ویژه:


استفاده مکرر از نغمه سرایی و تک نوازی (مانند: ذهن زیبا و تایتانیک).
استفاده مکرر از موتیف‌های چهار نتی قابل تشخیص برای نشان دادن کاراکتر‌های منفی.
استفاده از شیپور چهار نتی در صحنه‌های مهم فیلم (مانند: صحنه غرق شدن تایتانیک).
استفاده زیاد از نغمه سرایی‌های بی کلام زنانه در بسیاری از کارهایش (مانند کارهای انیو موریکونه)
استفاده از دو یا سه تم اصلی و یک یا دو موتیف در کارهایش.
استفاده از آکورد‌های شکسته در پیانو برای نشان دادن نبوغش در آهنگسازی (مانند: ذهن زیبا و در جستجوی بابی فیشر).
با وجود تحصیل در رشته پیانو خودش را پیانیست خوبی نمی داند.
نامزد بهترین آهنگساز در سال 2009 از طرف انجمن بین المللی منتقدان آهنگسازان فیلم.



نقل قول‌های شخصی:


قبل از اینکه آهنگ فیلم "دست" را بسازم نمی دانستم "جان ویلیامز" یا "جری گلداسمیت" چه کسانی بودند.
وقتی کارم را آغاز کردم مطمئن بودم که تحت تاثیر آهنگسازی‌های ارکستر عظیم گلداسمیت قرار گرفته‌ام، چون کسانی که مرا استخدام کرده بودند؛ از من چنان کارهایی می خواستند، اما من در حدی نبودم که به آنها بگویم "برید به جهنم!".


لیست آثار و جوایر:


موسیقی متن فیلم (دهه 1970) :
"خشکسالی" (1978) (برای مؤسسه فیلم آمریکا)
"خیال پردازی‌ها" (1978) (برای مؤسسه فیلم آمریکا)
"گیست و ایوانها" (1978)(برای مؤسسه فیلم آمریکا)
"مناظر طبیعی" (1978) (برای مؤسسه فیلم آمریکا)
"فقط برای خنده" (1978) برای مؤسسه فیلم آمریکا)
"بیننده" (1978) (برای مؤسسه فیلم آمریکا)
"بانویی در لباس سرخ" (1979)
"از بالای اعماق" (1979)
دهه 1980:
"شبهه انسان هایی از اعماق" (1980) 
"نبرد آن سوی ستارگان" (1980) 
"موهبت مرگبار" (1981) 
"دست" (1981) 
"گرگ نما" (1981) 
"در تعقیب دی.بی.کوپر" (1981) 
"48 ساعت" (1982) 
"سفر ستاره‌ای 2: خشم خان" (1982) 
"کمد لباس" (1983) 
"پارک گورکی" (1983) 
"تستمنت" (1983) 
"شجاعت غیر ‌معمول" (1983) 
"طوفان مغزها" (1983) 
"کرول" (1983)
"چیزی بد باعث این شد" (1983)
"سفر ستاره‌ای‌: در جستجوس اسپوک" (1984)
"پسر سنگی" (1984)
"سفر ناتی گن" (1985)
"داوطلب ها" (1985)
"کوماندو" (1985)
"پیله" (1985)
"پروردگارا به ما کمک کن" (1985)
"نام رز" (1986)
"غیر معمول" (1986)
"جایی که رودخانه به سمت عقب حرکت می کند" (1986)
"دم آمریکایی" (1986)، نامزد اسکار
"بیگانه‌ها" (1986)، نامزد اسکار و گلدن گلاب
"پی.کی و کودک" (1987) 
"پروژه ایکس" (1987) 
"باتری‌ها قرار نگرفته‌اند" (1987) 
"زمین قبل از زمان" (1988) 
"لرزش‌ها" (1988) 
"پیله: بازگشت" (1988) 
"گرمای قرمز" (1988)
"درخت بید" (1988)
"پدر" (1989)
"دشت رؤیاها" (1989)، نامزد اسکار
"افتخار" (1989)، نامزد گلدن گلاب
"در کشور" (1989)
"عزیزم من بچه‌ها را کوچک کردم" (1989)




alt

دهه 1990:
"تا حد مرگ دوستت دارم" (1990) 
"48 ساعتی دیگر" (1990) 
"دم آمریکایی: فیول ها به غرب می روند" (1991)، ‌نامزد گلدن گلاب 
"یک دور دیگر" (1991) 
"پرتاب کننده موشک" (1991) 
"شکایت نامه" (1991) 
"غرش قلب" (1992) 
"کفش‌های کتانی" (1992) 
"ورود غیر قانونی" (1992) 
"بازی‌های میهن پرستانه" (1992) 
"بوپ ها" (1993) 
"خانه کارت‌ها" (1993) 
"جک خرسه" (1993)
"مردی بدون صورت" (1993) 
"روزگاری در جنگل" (1993)
"هوکوس پوکوس (تم سارا)" (1993)
"در جستجوی بابی فیشر" (1993)
"بچه‌های تاب" (1993) 
"ما برگشتیم! داستان یک دایناسور" (1993)
"دستور پلیکان" (1993)
"جایی بسیار دور" (1993)
"افسانه‌های پاییز" (1994)، نامزد گلدن گلاب
"پیج مستر" (1994)
"خطر واضح و حاضر" (1994)
"فاحشه" (1995) 
"جومانجی" (1995)
"آپولو 13" (1995)، نامزد اسکار
"بالتو" (1995)
"کسپر" (1995) 
"شجاع دل" (1995)، نامزد گلدن گلاب، اسکار و بافتا 
"خون بها" (1996) 
"گیلیان در تولد 37 سالگی اش" (1996)
"دلاوری در زیر آتش" (1996)
"کباب‌پز آتش پرتاب کن" (1996)
"تایتانیک" (1997)، برنده اسکار، گرمی، گلدن گلاب و نامزد بافتا

alt alt alt


"دارایی شیطان" (1997)

"جو یانگ قدرتمند" (1998)
"ماسک زورو" (1998)
"تأثیر عمیق" (1998)
"مرد دویست ساله" (1999)

دهه 2000:
"چگونه خرابکار کریسمس را دزدید" (2000) 
"طوفان عظیم" (2000) 
"عنبیه" (2001) 
"یک ذهن زیبا" (2001)، نامزد اسکار و گلدن گلاب 

alt alt alt


"دشمن پشت دروازه‌ها" (2001) 
"چهار بال" (2002) 
"وایند تاکرز" (2002) 
"خانه‌ای از شن و مه" (2003)، نامزد اسکار 
"گمشده" (2003)
"آنسوی مرزها" (2003)
"رادیو" (2003)
"فراموش شده" (2004)
"تروی" (2004)
"بابی جونز: ضربه نابغه" (2004)
"چام اسکروبر" (2005)
"افسانه زورو" (2005)
"نقشه پرواز" (2005)
"دنیای جدید" (2005)
"آخرالزمان" (2006)
"تمام مردان پادشاه" (2006)
"زندگی قبل از چشمانش" (2007)
"پسری در پیژامه راه راه" (2008)
"تاریخچه منطقه عنکبوتی" (2008)
"آواتار" (2009)، نامزد اسکار، گلدن گلاب و بافتا

alt alt alt




دهه 2010:
"پسر کاراته باز" (2010) 
"طلای سیاه" (2011)
"کریستیادا" (2012)
"مرد عنکبوتی شگفت انگیز" (2012)
"ترانه نام‌ها" (2013)

تلویزیون:

"چند روز در رود ویزل" (1981) 
"پیانویی برای خانم سیمینو" (1982) 
"میان دوستان" (1983) 
"داستان‌های شگفت انگیز (اپیزود: الامو جوب)" (1985) 
"تئاتر داستان پریان (اپیزود: لوله کش رنگارنگ هاملین)" (1985) 
"زنده ماندن" (1985)
"داستان‌هایی از غار (اپیزود: ورق‌های برنده)" (1990)
"بسیار نزدیک" (1990)
"تقاطع (تم)" (1992)
"ماهی پلیس (تم و اپیزود پیلوت)" (1992)
"آهنگ آزادی" (2000)
"بخش شبانگاهی سی بی اس" (2006)

فیلم کوتاه:
"بزن بریم" (1985)
"کاپیتان ای او (مرکز اپکوت)" (1986)
"مشکل شکم" (1989)
"نورمن و قاتل" (1991)

کنسرت‌ها:

"مکالمه‌ها" (1986)
"طیف روشنایی" (1977)
"تایتانیک" (1998)
"گذرگاه جنگل" (2000)

کارهای متفرقه:

موسیقی لوگوی یونیورسال پیکچرز (1990 - 1997)، لاینزگیت، آیکون پروداکشنز و سی بی اس فیلمز
تریلر "سیمارون" شرکت تی اچ ایکس
موسیقی تیم پرواز نمایشی پی - 51 "اسب سواران"







alt


ارسال نظر


کد امنیتی
بارگزاری مجدد

تحلیل و بررسی ها

فروش ایالات متحده

53 $-M
فروش جهانی
3.4 $-M
فروش کلی
56.4 $-M

The Conjuring

 The Conjuring (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

279 $-M
فروش جهانی
308 $-M
فروش کلی
587.8 $-M

Despicable Me 2

 Despicable Me 2 (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

82 $-M
فروش جهانی
8.7 $-M
فروش کلی
90.8 $-M

Grown Ups 2

 Grown Ups 2 (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

33.7 $-M
فروش جهانی
--- $-M
فروش کلی
33.7 $-M

Turbo

 Turbo (2013) on IMDb

فروش ایالات متحده

72.8 $-M
فروش جهانی
110 $-M
فروش کلی
183 $-M

Pacific Rim

 Pacific Rim (2013) on IMDb

کپی رایت

این سایت تحت مالکیت مجموعه فرهنگی سینماسنتر میباشد و فعالیت آن مطابق قوانین میباشد، کلیه حقوق مطالب منتشر شده در این مجموعه متعلق به مجموعه فرهنگی سینماسنتر و مشمول قوانین کپی رایت و حفظ حقوق مولفین است. لذا هر گونه کپی برداری بدون قید منبع و نام نویسندگان نقض صریح قوانین کپی رایت محسوب گشته و مشمول مجازاتهای تعریف شده برای این نوع جرم می گردد. برای هر گونه برداشت از مطالب قبلا با مسئولان سایت هماهنگی حاصل نمائید.

سینماسنتر
مرجع نقد و بررسی فیلم و سریالهای تلویزیونی
 
تلفن: 
ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید
وبسایت: http://CinemaCenter.ir

آمار سایت

بازدیدکنندگان
2746
مطالب
1050
وب لینک ها
6
نمایش تعداد مطالب
3357665
 

ما 18 مهمان و بدون عضو آنلاین داریم

آخرین اخبار

ورود/خروج

ثبت نام

*
*
*
*
*
*

پر کردن فیلد های ستاره دار ضروری است.